Ползите от конското месо
Конското се смята за най-екологично чистото месо, тъй като конете се отглеждат в чиста среда, месото им не съдържа антибиотици и други вредни компоненти. Конското месо не е просто лесно смилаемо: то се абсорбира почти десет пъти по-бързо от филето на друг вид добитък.
Протеините в него са идеално балансирани, като същевременно конското месо е рекордьор по съдържание на тиамин, витамин B2 /рибофловин/, мед, желязо, магнезий. То не предизвиква алергии и е чудесен вариант за детското меню.
Учените са открили, че мазнитите, съдържащи се в конското месо са кръстоска между растителни и животински мазнини. Общото количество мазнини е не повече от 5% или дори по-малко. Ето защо, това е диетичен продукт, който не причинява затлъстяване и може да се ползва за диети и отслабване.
Защо конското месо се нарича лекарствено?
- намалява нивото на вредния холестерол;
- подобрява кръвообращението;
- подобряване на метаболизма;
- нормализиране на работата на храносмилателните органи;
- възстановяване на функцията на черния дроб;
Още ползи от конското месо:
- благоприятен ефект върху сърцето;
- връщане на здрава еластичност при стеснение на съдовете;
- активиране на имунитета;
- подхранва човешкото тяло с аминокиселини;
- намаляване на теглото